Внесоха вот на недоверие срещу кабинета Денков. Свиленски: Да си ходят вкупом! Имат 3 дни до…

Image_15561189_40_0

Правителството катастрофира с всеки един сектор. Поводи за вот на недоверие има 26. Въпросът е да ги разположим във времето, надявам се с първия да успеем. Това коментира Георги Свиленски от БСП.

Преди минути в деловодството на Народното събрание депутати от „Възраждане“, БСП и „Има такъв народ“ внесоха подписа за вот на недоверие към правителството.

Това е вредно управление за България. Управление, което загроби българското земеделие. Управление, което погреба българската отбрана. Управление, което от вчера, оня ден и днес погребва българската енергетика. Управление, което подари ядрените реактори в Белене, отбеляза Свиленски.

По думите му колкото по-бързо се свика заседание на парламента, толкова по-бързо ще си отиде това правителство. „По Конституция имат още поне три дни живот. Надявам се на четвъртия всички заедно вкупом с премиера Денков да напуснат управлението. България да има едно правителство, което защитава националните интереси, българските интереси“, допълни още депутатът БСП.

Дали сега или следващия път, това правителство ще си замине. Това престъпно правителсвто, заченато в грях, вътре със сериозни измамници и неморални личности. Дали сега ще мине или не – няма значение. Това е политически акт, правителството е загубило доверието на гражданите. Другото е въпрос на технология и време, коментира Тошко Йорданов от ИТН.

Този кабинет не излъчи мнозинство, което да е застанало с ясното послание, че ще прави коалция с ГЕРБ и ДПС. Всеки един в този парламнет обясняваше, че при никакви обстоятелства няма да прави кабинет с ГЕРБ и ДПС. В крайна сметка „Продължаваме промяната“ и „Демократична България“ се създадоха като политически субекти на гърба на ГЕРБ и ДПС. Те не представляват своите избиратели. Точно затова смятаме, че трябва да има избори. Това коментира депутатът от „Възраждане“ Цончо Ганев.

Като опозиционни партии имаме своите различия. Имаме политики, които виждаме, че трябва да се развиват по различен начин. Но когато става дума за националните интереси гласуванията го показват. Енергетиката е такъв национален интерес. Тук не трябва да има никакво разминаване, допълни още Ганев.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ