РАЗКРИТИЯ! След като заклал Ангел: Райчев лъгал, че е на вила. Лъсна наяве скандален чат

никола

18-годишният Никола Райчев, който намушка смъртоносно 21-годишния Ангел Здравков в Пазарджик и се укри, е лъгал близки и приятели, че е на вила в Пловдивско в опит да ги заблуди за местонахождението си, докато бяга. Това споделиха близки до разследването пред „Телеграф“. На всеки, който го питал къде е, беглецът давал различна информация.

В същото време той зарязал автомобила си в пазарджишко село, а после се качил на влак за столицата. Именно в района на Централна жп гара в София той бил заловен, след като засекли телефона му. „В залавянето му бе включен огромен ресурс от полицейски служители“, каза говорителят на ОДМВР-Пазарджик Мирослав Стоянов. В локализирането и залавянето са се включили униформени както от РУ и ОДМВР-Пазарджик, но и от полицейския участък в кв. „Изток“, където бе извършено престъплението, и служители на Главна дирекция „Национална полиция“.

Убийство
Жестокото убийство бе извършено миналия петък – 29 септември привечер в Пазарджик, пред дома на Дарина, която от известно време излизала с Ангел. Момичето се познавало и с Никола. Райчев бил влюбен в нея, но тя предпочела Здравков. Въпросния ден Райчев разбрал къде се намират бившата му приятелка и новият й ухажор. Запознати предполагат, че вероятно ги е следил известно време. Грабнал нож и се качил на БМВ-то си. Искал да ги респектира и да накара момичето да избере него. Когато ги открил, се скарал с тях. Извадил ножа и пробол Ангел в бедрото и слабините. След това се метнал на колата и отпрашил. Всичко се разиграло пред очите на момичето. Освен нея пряк очевидец на престъплението станала и възрастна жена, която живеела в близост. На място веднага пристигнали спешни медици и полиция. На път за болницата обаче Ангел издъхнал от кръвозагуба.

Бягство
Приятелката на Ангел казала кой е извършителят и дала негово описание. Веднага бил обявен за общодържавно издирване. Униформените хукнали по дирите му. Докато бяга, Никола се отървал от ножа. Решил да изостави и автомобила си в пазарджишко село. След това се метнал на един влак и тръгнал към столицата. Там обаче вече го чакали да го арестуват. След залавянето си отказал да дава обяснения. Прокуратурата го обвини в умишлено убийство. От държавното обвинение бяха категорични, че ще изчакат изготвянето на експертизите и ще преценят дали да променят квалификацията на обвинението – на убийство с особена жестокост и по мъчителен за жертвата начин. През седмицата окръжните магистрати в Пазарджик оставиха младежа в килията заради опасност да избяга или да извърши друго престъпление. Докато магистратите определяха мярката за неотклонение на Райчев, близки и приятели се сбогуваха с убития Ангел.

Бил дете на разведени родители, спрял да ходи на училище
Според запознати 18- годишният Райчев е дете на разведени родители. Тази година трябвало да бъде в 12-и клас в местния механотехникум. От началото на годината обаче не се появявал там. Вместо това шпорил из улиците с БМВ-то си. Изкарал шофьорската си книжки буквално преди два месеца. Разследващите имат данни за проявена агресия в чат преди убийството.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ