Проф. Николай Овчаров потресен: Сбих се със спасителя на морето, гонеха ме за чадър

овчаров

Професор Николай Овчаров направи любопитен коментар по актуална тема – предложението на депутатите за забрана да не строи на 100 метра от морските плажове.

„Работя в Гърция и ходя там на море. Веднъж отидох на нашето, сбих се със спасителя и ме гонеха за чадъра. Значи, докато не си оправим обслужването, няма да имаме качествено море. Бих препоръчал на депутатите първо да обърнат внимание на културния туризъм, който вече липсва у нас. Имаме невероятни неща, които да покажем, а ние се концентрираме в друга посока“, заяви пред Нова телевизия Овчаров.

Той изрази мнение и по темата защо много българи на възраст между 19 и 29 години искат да емигрират.

„Това може да се погледне от различни страни. От една страна много хора искат по-добър живот, моята дъщеря например е в Англия вече много години, с хубаво образование и работи това, което иска“, каза той.

„Ние на времето затова се борихме, за да могат хората да пътуват, да бъдат граждани на света, така да се каже да бъдат навсякъде сега, а някак си сега ставаме против това нещо. Аз съм съгласен, че далеч не е единствената причина финансовата за емигриране, защото дъщеря ми взема добра заплата, но в края на краищата там работи това, което иска да работи“, добави Овчаров.

„Ние се борихме именно за възможността да се пътува свободно, не само по работа. Ако ще дори на екскурзия да се отиде и така нататък. Все пак аз съм от поколение, на което мечтата на живота Гърция за нас беше Западна Европа. Трябваше 6 месеца човек да си извади паспорт, така че нека да не гледаме толкова черно. Аз винаги съм за това мнение. Разбира се, колкото повече условия се създават и хората да имат по-високо платена и по-така любима бих казал работа в България, толкова по-добре“, каза проф. Николай Овчаров.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ