ГЕРБ разкриха публично схема на ,,Промяната“: Подготвят да раздадат 662 млн. лв. на свои фирми

делян добрев

Кабинетът подготвя да раздаде 662 432 375 лв. за фотоволтаици и батерии на предварително известни фирми, въпреки забраната на парламента. За това сигнализира във Фейсбук депутатът от ГЕРБ и председател на Комисията по енергетика в 49-ото Народно събрание Делян Добрев.

„Чисто нова далавера! МС вчера са пуснали грантова схема за фотоволтаици с батерии по ПВУ. Това е нещо, което Народно събрание забрани с нарочно решение по-рано тази година.

Ще дадат 265 372 950 лв. на свои фирми като първа фаза. Общо с останалите фази ще си раздадат 662 432 375 лв за фотоволтаици и батерии. И то при положение, че този сектор е достатъчно печеливш и без подкрепа! Нещо повече, според критериите могат да кандидатстват само фирми с активи за над 60 млн евро за миналата година.

Тоест в поканата можеше да напишат и имената на фирмите.

Няма по-нагла и по-нагласена схема. Явно списъка по териториалните планове ще се допълни и от други пепейски фирми.

И забележете, обявата е публикувана тихомълком в петък вечер в 20:56 часа! По тъмна доба – ей така се работи прозрачно. Честита ни промяна!“, пише депутатът.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ