Сливналии се събират пред съда в подкрепа на либийския кинезитерапевт

protest-iusef

Майки на деца с увреждания, пациенти и граждани на Сливен за пореден път ще се съберат в подкрепа на либийския кинезитерапевт Юсеф Алтабиб. Ето какво се казва в обръщението им към сливналии:

Моля, чуйте ни! На 11.10.2023 г. (сряда) в 12:30 ч. пред Административен съд – Сливен, ние – майките на деца с нужда от специфична грижа, пациенти и граждани, ще изразим своята майчинска и гражданска позиция в подкрепа на нашия кинезитерапевт и съгражданин Юсеф Алтабиб под мотото „Не ни отнемайте Юсеф!“. След малката победа през юни, когато извоюва освобождаването си от гр. Любимец, сега предстои да се разгледа във Върховен административен съд – София, делото му за експулсиране.

Нека застанем заедно и го подкрепим да продължи да практикува своята професия на територията на Република България, защото градът и децата ни имат нужда от този специалист!

Припомняме, че през февруари Алтабиб бе задържан в лагера за чужденци в Любимец. Това стана след заповед за експулсирането му на директора на ДАНС с мотив, че либиецът представлява заплаха за националната сигурност. След близо пет месеца, той бе освободен в началото на юли.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ