Чужди студенти мамят „Градски транспорт“ – Варна – правят се на ударени, за да не плащат билетче

1853400

Чуждестранни студенти мамят „Градски транспорт“ – Варна.

Случката се разиграла тези дни по линия от спирка „Дубровник“ по посока центъра.

В автобуса се качи група студенти от азиатски произход. Говореха си, дори на по-висок глас от общоприетото, но явно такъв им е манталитета, заразказва човекът.

На една от следващите спирки се качила контрольорка. Почнала да сканира билетите и картите. Като стигнала до тях, те се направили на ударени, че не разбират какво им се изисква и започнали да си гледат телефоните. След това на английски се заоправдавали, че не разбират как да си платят за превоза.

Намесили се и други пътници и гратисчиите били свалени от автобуса.

Правят се на ударени. Вдигат рамене, че не разбират български език. Ама на машините е изписано и на английски, разказала тя. Контрольорката обяснила, че такива инциденти са чести.

То така и други ще се научат, защото лесния път е предпочитан, философски обобщи нашия информатор. Това, според него, обаче е в ущърб на варненци, които редовно ползват автобусите и акуратно закупуват билетчета и карти. Ще е в ущърб, защото ще повлече крак и ще доведе до загуби на общинския превозвач, а той е за всички, обобщава варненецът.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ