Някой иска да я приключи! Скандален тип иска да стане директор на МБАЛ „Христо Ботев“ във Враца

Коридор на болница

Чистокръвен пропаднал елемент е единственият кандидат за директор на МБАЛ „Христо Ботев“ във Враца, съобщава агенция BulNews. Документи за участие в конкурса, обявен от Министерство на здравеопазването, е подал Янко Кочев. Този тип иска да наследи хвърлилата оставка през август д-р Кети Ценова. Пред него остава само 3-ия кръг от надпреварата, в която е сам срещу себе си. Ако премине успешно, Кочев ще застане начело на областната болница.
Информацията за единствения кандидат е притеснителна и доста стряскаща.

Кочев е икономист по образование, който се е прочул като ликвидатор на лечебни заведения у нас. Работи в сферата на здравеопазването от 24 години, като е бил и експерт в НЗОК.
За последно е бил начело на ловешката болница, която оглавява през 2021 г. след два проведени конкурса. Напуска я през 2022 г., а в момента за лечебното заведение се говори, че е пред сливане с плевенската държавна болница заради тежкото си икономическо състояние.

През ноември миналата година Кочев оглавява общинската болница в Разлог, където бързо е бил разкрит и разкаран заради негодувание на общински съветници и персонала в лечебното заведение от методите му на работа.
Преди години той подготви краха в оряховската болница, а делото му беше завършено от Светозар Луканов, който финално й дръпна шалтера.

Преди години Кочев се прочу и с това, че спечели конкурс да оглави общинската болница в Бяла Слатина, но на сесия местният парламент отказа да му възложи договор за управление и го изгони от града.
Новината, че Янко Кочев се готви да оглави врачанската болница взриви социалните мрежи. Във фейсбук гърми и трещи от критични коментари, които би трябвало да са ясен знак за общинската управа на Враца и останалите акционери в МБАЛ „Христо Ботев“.

В момента върви предизборна кампания, но кметовете не бива да позволяват ангажиментите им в нея да притъпят сетивата им за задаващото се бедствие. Повече от задължително е пред здравното министерство да бъде изразена ясна и категорична позиция, че този тип няма да бъде пуснат да влезе в областната болница и конкурсът да бъде прекратен или кандидатът отстранен.

Допускането на Янко Кочев в сградата на лечебното заведение ще означава само едно: някой някъде е решил да приключи и тази болница.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ