ИТ сектора заби нож на Васил Терзиев: Подкрепяме Антон Хекимян за кмет на София!

антон-хекимян-1-1280x854

Антон Хекимян, кандидат за кмет на София и Любомир Минчев, кандидат за общински съветник от ГЕРБ-СДС се срещнаха с асоциации от ИТ сектора – БАИТ, БАСКОМ, БРАИТ, ИКТ клъстер.

„Понеже ИТ секторът е най-бързо развиващият се в България, трябва да го подпомогнем в намирането на кадри. За целта Столична община може да се ангажира със създаването на специализирано ИТ училище в партньорство с бизнеса. Има подобен работещ модел в Бургас, който ще проучим и приложим. Най-малкото общината може да подпомогне развитието на успешния модел на ТУЕС. Трябва да подпомагаме всички млади хора, които искат да се развиват в сектора на Информационните технологии, защото там е истинската добавена стойност за икономиката на града и държавата. София трябва да продължи да бъде хъб за образование, наука и иновации“, заяви Антон Хекимян.

Любомир Минчев, кандидат за общински съветник изтъкна следното:
Всичко, което може да се дигитализира, трябва да се дигитализира. А което не може, трябва да се направят законодателни промени, така че да може.
Ще създадем ИТ център за идеи, своеобразен тинк-танк към общината, за да сме в постоянен диалог с ИТ бизнеса, защото той е двигател на местната икономика. Срещите ни ще бъдат регулярни – на всеки три месеца, за да се държим информирани в процесите.
Ще продължим работата по това общината да се свърже с държавния дигитален облак, което ще дигитализира над 50 услуги, вкл. адресната регистрация.

От ИТ сектора изразиха подкрепата си за Хекимян:
София не е град, София е столица. Софийският кмет е четвъртият човек в държавата. Половината от икономиката е в София, повече от 65%. Това население може да бъде мобилизирано да изисква. Вие имате възможност да поставяте теми, които да бъдат разисквани. Едно е да се шеф на голяма фирма или председател на асоциация, но от трибуната, която се намирате вие можете да направите промяна от съвсем друго естество. Именно затова ще имате подкрепа от наша страна.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ