Кметът на Карнобат скандален: Нямам връзка със сина си! Миню Стайков е помагал на общината за…

Кметът на Карнобат Георги Димитров няма връзка със сина си. По думите му наследника му Иван не е знаел, че в помещението, което отдава под наем има незаконна фабрика за цигари. Договор никога не е виждал и чак сега научава, че там се е извършвала престъпна дейност.

Иван също не е бил уведомяван, че в негов имот живеят няколко души и произвеждат нелегални цигари. „Той влезе в помещението чак след като групата беше разбита. След направени обиски там е имало само няколко кашона и обособен кухненски блок. Не е знаел, че там се произвеждат цигари“, заяви пред Би Ти Ви Димитров.

Градоначалникът заяви, че синът му е задържан за 24 часа, а адвокатът му знае колкото и него. За връзките му с алкополния император Миню Стайков, кметът заяви, че се познават, но не били приятели. Стайков е помагал на общината с парични средства за големи празници и мероприятия чрез фирмите си.

Припомняме, че вчера след мощна акция на спецпрокуратурата Миню Стайков беше арестуван за прани на пари, укриване на ДДС и фалшиви бандероли. От документите са изскочили куп кухи фирми за източване на ДДС, част от които са били свързани и с алкохолния бос Стайков и неговите заводи „Карбонат“, както и фирмите около „Сис индъстрис“, научи ПИК.

„Тези политически връзки ги научавам сега, научих и за някакви фондации от времето на Костов, за среща с политици. До колкото знам не съм забелязал да има уклон към която и да е партия. До колкото знам е помагал на всички, но тези неща никога не са явни, защото е възможно да са подпомагани партийте без да има доказателства. За участие в изборите това обикновено са неща които не се виждат. Няма как да познавам отношенията му с всички партиите“, допълни Димитров пред Нова телевизия.

Снимка:Булфото


За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ