Престижен успех! Григор Димитров елиминира №2 в света Карлос Алкарас

григор димитров

Григор Димитров се класира за четвъртфиналите на турнира по тенис от сериите „Мастърс“ в Шанхай с награден фонд 8,8 милиона долара, предаде БТА.

Поставеният под номер 18 Димитров изигра един от най-силните си мачове в последно време и елиминира водача в схемата Карлос Алкарас с 5:7, 6:2, 6:4 след малко повече от два часа игра и успя са влезе в челната осмица на надпреварата за втори пореден път, както и при последното си участие през 2017 година.

С победата 32-годишният хасковлия прекъсна серия от три загуби в три мача срещу Алкарас, като заработи 184 465 долара и 180 точки за световната ранглиста, в която заема 19-ата позиция. За място на полуфиналите той очаква номер 22 Николас Хари (Чили).

Димитров пропиля аванс от 5:3 в първия сет, който Алкарас обърна със серия от четири последователни гейма, за да запише седми пореден спечелен сет срещу българина.

Това не сложи хасковлията, който отново реализира ранен пробив, а в последствие спечели още веднъж подаването на съперника си за 5:2, след което изравни резултата.

В решаващата трета част Димитров пак стартира силно, поведе с 3:1 и с много солидна игра запази преднината си до края.

Българинът няма победа срещу следващия си съперник Николас Хари, от който е допуснал две загуби в два мача досега. За последно двамата играха в Женева по-рано през този сезон и чилиецът спечели със 7:6(1), 6:1.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ