Над 100 варненски младежи се включиха в „Похода за свобода“ срещу трафика на хора

1859057

Повече от 100 младежи от варненските училища се включиха в инициативата „Поход за свобода“ срещу трафика на хора, който се провежда в шест града в страната. Те са облечени в черни тениски с надпис „Днес още има робство“.

Шествието започна от входа на Морската градина и завърши на площад „България“. „Поход за свобода“ е ежегоден глобален ден за повишаване информираността и действие на местно ниво срещу различните прояви на съвременното робство.

По думите на Димитър Василев – секретар на местната Комисия за борба с трафика на хора към Дирекция „Превенции“ в Община Варна, най-разпространените в света форми на трафик са сексуалната и трудовата експлоатация. Хората трябва внимателно да проверяват предложенията за работа, ако са станали обект на трудова експлоатация, могат да подават сигнали на Националния телефон за борба с трафика на хора – 0800 20 100. Той работи денонощно седем дни в седмицата.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ