Антон Кутев: Радев се опитва да си довърши мандата и да остане в историята. Сглобката ще издържи дълго

румен радев

„Сегашното правителство преодолява всякакви форми на несъвместимост. Няма граници, които да не могат да бъдат преминати“, коментира в студиото на „Тази сутрин“ Антон Кутев.

„За местните избори имахме ясни предположения. Социологията показваше, че ПП ще загубят позиции в проценти. Важното е дали всичко това ще доведе до реален резултат. Има три неща, които са важни в държава – здравеопазването, образованието и бедността, а за да се случат, най-важна е икономиката. Аз не знам за тези 120 дни какво беше направено в тези области“, посочи бившият говорител на служебните правителства, назначени от президента.

„Докато съм се занимавал с PR и съм съветвал политици, съм казвал – „занимавайте се с това, което интересува хората“. Протестите бяха, не защото хората не знаят, че ако мълчат, няма да получим едни милиарди. Те знаят, че ще ги получим, но не вярват, че парите ще отидат за техните работни места и преобразованието им“, подчерта Кутев.

„Според мен не може в следващите 80 дни да се приемат промените в Конституцията. В сглобката интересите са толкова ясни. Тя може да издържи изненадващо дълго – може и пълен мандат. Интересите са парите, които са ясната цел.

„Разделянето на ВСС на две квоти не е съдебна реформа. Съдебната реформа ще е тогава, когато коалицията спре да зависи от това дали един човек ще бъде предаден на съд. Делата трябва да се водят без значение дали е на власт. Съдебната реформа не се прави по начина, по който я правят“, допълни Антон Кутев.

„Убеден съм, че има напрежение в сглобката. Има извиване на ръце. На мен ми изглежда, че са откровени в своя неприязън един към друг. Големият проблем е, че тази тяхна нелюбов доникъде не довежда. Президентът се опитва да си довърши мандата, така че да остане в историята. Това е нещото, което той търси. Историята ще покаже дали е намерил правилните пътища“, каза още той.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ