ДПС-кандидат плаши журналистка и семейството ѝ с убийство: Родителите ми са заложници

дани атанасова

Кандидатът за общински съветник в Ямбол Илия Андонов плаши с убийство журналистката Дани Атанасова и нейните родители, пише Narod.bg. Репортерката, работила и за bTV, сама сподели историята във Фейсбук профила си.

Ето какво написа на стената си в мрежата Дани Атанасова:

Днес аз и близките ми бяхме заплашени с убийство и изнудвани от кандидат за общински съветник на ДПС в Ямбол. Разбира се, няма да крия името му – Илия Андонов (шести подред в листата на ДПС, б.ред.). Дали е свързано с работата ми- все още не знам, дали е случайно- не мисля. Това, което знам е , че часове наред родителите ми са заложници в собствения си дом, заключени и затворени, докато по вратите им блъскат и звънят всякакви мародери.

С две думи – една от тези ужасни истории, които не ти се вярва , че някога ще преживееш… И която реших да разкажа, защото трябва да знаем какво имаме срещу себе си.

Накратко- родителите ми се прибират днес следобед и разбират от съседи, че пред дома им са идвали непознати мъже, и са ги издирвали по име. Паралелно с това започва и телефонен терор- звънят им непознати номера и настояват, че са откраднали кучето им, което спешно трябва да върнат, или да оставят на уречено място 5000 лева.

( разбира се, това с кучето е абсолютна глупост, и предтекст )

В същото време пред вратата ни продължават да идват хора, която звънят и блъскат , за да се разправят с тях. Излишно е да описвам ужаса на майка ми и баща ми, подложени на подобен терор в дома си…

Опитах се да говоря с един от хората, които звъняха на родителите ми, да му кажа, че това с кучето е лъжа, че никой не го е взел. Не ме изслуша. Започнаха обиди, заплахи за убийство, как ще ни довърши всички с „по една лопата в главата „….жестока гадост. Оставих мама и татко полуживи в къщи, с триста заръки да заключат и да не отварят, и пуснах жалба в полицията. Въпросният господин Илия Андонов се оказа кандидат за съветник от ДПС, самозабравил се насилник над възрастни хора. Бил изнервен, бил пиян, бил неадекватен. Чул изгубеното си куче да лае точно от нас и решил да влезе в къщи, да умори родителите ми , или да им вземе 5000 лева.

След четири часа в полицията, все още не съм сигурна дали родителите ми са в безопасност, дали аз или по-точно работата ми не е причина за тази грозна, насилствена акция срещу семейството ми.

Въпросите са много- откъде и как този господин, абсолютно непознат за нас, откри имена, данни, телефонни номера и адрес на родителите ми? Защо с една скалъпена история часове наред тормози и изнудва невинни хора, поставяйки живота им в риск ?

Отправените заплахи за убийство имат ли тежест за въпросното деяние , и кой дава гаранции, че ще спре, само защото е предупреден от полицията ?

Отговорите ще дойдат с времето, а сега се надявам единствено семейството ми да преживее този шок. Благодаря на всички, които ми помогнаха, имам истински приятели!



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ