Ще се хванете за главите! Ето кой поръча палежа на кола и щеше да избие десетки хора във Враца

e207dd5a86e0db35c284ecb00ed57b5e

Вече е ясно кой е поръчителят на палежа на лек автомобил в подземен паркинг във Враца, който щеше да избие десетки хора във Враца. Разследване на агенция BulNews установи, че това е 30-годишният Калоян Манолов от същия град. Младежът е собственик на автокъща „Лъки“ на Оряховско шосе. Причината да се стигне до това крайно действие е, че през 2017 г. сегашната му приятелка Десислава е имала близки отношения с надзирателя от Врачанския затвор. Важно е да се уточни, че по това време и двамата са били необвързани и не става въпрос за изневяра.

Въпреки това Калоян Манолов не е искал да се примири с този факт и упорито поръчал отмъщение срещу младия надзирател. Отмъщение, което може да се определи като тероризъм! Така първо му палят джип БМВ, а след това 2 пъти посягат на лекия му автомобил „Фолксваген“. Първият път на паркинга на затвора и тогава разкриването на случая е било на косъм и вторият, когато го палят в подземния паркинг на новата кооперация на пл. „Руски“.

Пряк извършител на палежа е 47-годишният Николай Николов. Пироманът е от циганския род Цоковите и вече лежи в следствения арест. Шофьорът на лекия автомобил, с който са отишли до блока да запалят колата на надзирателя, е 32-годишният М.П. По време на процесуално-следствените действия той се е съгласил да стане свидетел и веднага е дал показания пред съдия. По тази причина мъжът не е задържан.
Желанието за отмъщение до такава степен е заслепило Калоян Манолов, че той изобщо не се съобразил, че до дни бременната му жена Десислава трябва да роди. Очевидно той хич не е вярвал, че полицията ще разкрие неговата поръчка и е подценил сериозно новото ръководство на МВР. Сега само от съдиите в Апелативния съд зависи дали той ще остане в ареста или ще бъде пуснат на свобода, за да е до Десислава в толкова важен момент.

По време на огледите в опожарения подземен паркинг е станало ясно, че само една стена е делила огнената стихия от огромна експлозия. Целият блок е газифициран и ако пламъците бяха стигнали до инсталацията, районът щеше да заприлича на ивицата Газа. Никой не може да предскаже колко щяха да са жертвите в блока, но със сигурност бързата реакция на огнеборците и многото късмет са предотвратили жестока трагедия.
В момента живеещите в пострадалия вход правят подписка срещу своя съсед, без той да има вина за случилото се. Опитни адвокати препоръчват вместо да се влиза в подобна неясна ситуация, всички да се обединят и да подготвят иск срещу поръчителя на палежа. На негово име все още има много автомобили в автокъщата и това ще позволи да се наложат обезпечителни мерки по евентуално осъдително решение.
Редно е Калоян Манолов да си плати за нанесените щети и за преживения среднощен шок от хората във входа над подземния паркинг.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ