,,Беше опит за убийство! Подозираме баща ми“: Проговори синът на пребитата бизнесдама Терзийска

стефка терзийска

Подозираме баща ми, с години я заплашваше, няма кой друг да стои зад това престъпление…. Тежки думи, изречени от син къмбаща му. Какво ли трябва да е преживяло това младо момче, за да заклейми родния си баща като поръчител на брутален побой над майка му, това чу днес репортер на Struma.com при разговор с младия и успешен бизнесмен, ръководещ фабрика за маслини в Благоевград. Ето какво разказа още Коста Козас:

„Няма кой друг освен баща ми да стои зад жестокото нападение над майка ми, с години я заплашваше, имаме жалби в полицията, от където направиха само предупредителен протокол, затова го подозираме. В деня, когато се случи, той дойде на входа на болницата, за да разпитва за състоянието и, знаеше детайли, които полицията и ние все още уточнявахме..

Какви детайли?

Ами например, къде е станало, че е била до колата си, подробности, които още ние не знаехме… Веднага го заподозряхме, заради както казах, системните заплахи… Вярно е баща ми е, но няма кой друг да е поръчал това..

Защо я заплашваше?

Това са подробности от разследването, които не мога да ви споделя.

Познавате ли нападателя?

Никога не съм го виждал, но видях как жестоко я удри, търси главата и, безжалостно нанася ударите с пръта, преследва я и не спира да удря. Всичко това видяхме на камерите, те са наши лични, ужасяваща гледка, този човек искаше да я убие… Наричам престъплението категоричен опит за убийство…

Как е сега майка ви?!

Не е добре, едното око е загубено, другото също не е добре. Има отрязан пръст на едната ръка, множество наранявания по главата, счупен нос, наранявания по краката, почти няма място, което нападателят да не е засегнал. Пак казвам такава жестокост показва категорично намерение тя да бъде убита. Да не говорим за тежката психична травма, която майка ми е преживяла. Повярвайте тя я изключителна жена, уважавана, услужлива, слънчева жена няма кой друг, освен баща ми, да стои зад това престъпление, казва Козас, силно притеснен от случилото се с майка му.

Бизнесдамата Стефка Терзийска бе нападната преди няколко дни пред блока, в който живее, докато прави опит да отключи колата си. Млад мъж, който с часове я чакал отвън да излезе, с качулка на главата, издебнал жената и нанесъл няколко неочаквани за нея удари в главата, в областта на слепоочието.

Терзийска започнала да крещи за помощ, но това не го стреснало и нападателят продължил да я преследва с удари, докато излезе на улицата, където вече имало хора. Три дни по-късно беше арестуван и 21-годишният нападател, благоевградчанинът Кирил Лукарски. Откриха го в хотел „Европас“ в Сандански. Засега нападателят мълчи…



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ