ЦСКА скочи след атаката: Няма как да останем безмълвни. Искат да ни отнемат мечтата

payimage-598322

Ръководството на ЦСКА излезе с реакция, след като стана ясно, че в понеделник в Дирекция за национален строителен контрол (ДНСК) – органът, който официализира разрешителното за реконструкция на стадион „Българска армия“, е постъпил сигнал от лице с молба за „отмяна на издаденото разрешение за строеж“, предава Блиц. Въпросният човек, атакуващ и спъващ плановете на „червените“ е Николай Веселинов – заместник-кмета на район „Красно село“.

„Абсолютно уверени сме, че експертите в ДНСК ще свършат работата си професионално и обективно и ще оценят за пореден път позитивите, които изграждането на реконструирания стадион ще има върху парковата среда в Борисовата градина“, написаха от ЦСКА.

Позицията на ръководството на „червените“:

На 16.10. в ДНСК – органът, който официализира разрешителното за реконструкция, е постъпил сигнал от лице, подвизаващо се като професионален жалбоподател, зад когото по всяка вероятност стоят хора с различни интереси от този да милеят за парк Борисова градина.

Че подбудите са различни, прозира в изброените „проблемни“ точки, заради които лицето настоява за „ОТМЯНА на издаденото Разрешение за строеж“. В изложението на сигнала, подаден от незаинтересована страна по случая, се цитират точки, параграфи и закони, които създават грешното внушение, че нещо не е наред.

След преминати десетки проверки в десетки институции, консултации с експерти и одобрението на стотици длъжностни лица, няма как да не приемем този сигнал като поредния опит за провокация, постъпил дни преди разрешителното за реконструкция да влезе в сила.

Абсолютно уверени сме, че експертите в ДНСК ще свършат работата си професионално и обективно и ще оценят за пореден път позитивите, които изграждането на реконструирания стадион ще има върху парковата среда в Борисовата градина, върху жителите и гостите на София, върху българския спорт и нашите деца. Нямаме притеснение, че сигнали като този ще бъдат отхвърлени и няма да бъде създаден прецедент с отмяна на вече издадено и подписано от главния архитект на столицата разрешително за реконструкция.

Аргументацията ни за всяко едно решение по проекта е съобразена изцяло със законите на българската държава, което е потвърдено от всички компетентни страни до момента. Затова и сигнал като този не ни плаши, но няма как да останем безмълвни, когато за пореден път се прави опит мечтата ни да бъде отнета



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ