Български гражданин взет за заложник в Газа?! Премиерът Денков с първи думи

payimage-585997

До момента информацията за българин, взет за заложник в Ивицата Газа, не е потвърдена, опитваме се да я проверим внимателно. Това коментира премиерът Николай Денков след Съвета по сигурността, предава Нова. Министър-председателят поясни, че информацията е съгласувана с външния министър Мария Габриел.

„На Съвета бяха разгледани две точки. В първата бяха представени актуални и нови доклади от страна на МВР и на трите служби. Обсъдихме дали мерките, които се предприемат, са адекватни – отговорът е „да”. Всичко, което се прави в момента, съответства на наличната информация. Имаме готовност да реагираме сравнително бързо, но за момента не се налагат нови мерки”, каза още Денков.

Припомняме, че миналата седмица на срещи в Министерския съвет, Президентството и в Народното събрание, свързани със сигурността, беше обяснено, че пряка заплаха за България няма, но съществуват рискове. Сред тях са евентуална голяма бежанска вълна или удар по икономиката ни.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ