ГЕРБ тръгва към нова победа от Пловдив, посрещнаха Борисов на крака

Image_15880141_40_0

С амбицията ГЕРБ да продължи да управлява в Пловдив тръгва партията в града. Подкрепа за кандидата за кмет Костадин Димитров дойде да заяви и лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

Пред стотици членове и симпатизанти на партията освен Димитров бяха представени и шестте кандидати за районни кметове, както и листата за общински съветници.

„Време е да решим проблемите с финансовата криза в общината, ясно и точно да определим приходната и разходната част. Разширяване на Пловдив, свързване на районите „Южен“ и „Тракия“, продължението на бул. „Северен“ ще се случи, обеща кандидатът за кмет Костадин Димитров. Той поиска разширяване и на културния календар, река Марица да бъде разчистена, хълмовете да спрат да са неглижирани. Пловдив – град на хората, пешеходните пространства са изключителна социална придобивка, настоя той.

И обеща нова математическа гимназия в града.

Областният координатор на ГЕРБ Георги Мараджиев подчерта, че 8 години партията няма загуба в района и благодари за подкрепата. Той представи и кандидатите за кметове на останалите общини в областта. И нарече Бойко Борисов „моя премиер“. След това даде думата на Делян Добрев, който определи сегашния кабинет като вълк в овча кожа.

„Подкрепяме това правителство, за да има правителство. Гледаме да не му позволяваме да прави големи грешки. И се надяваме при ротацията кабинетът да заработи добре“, заяви Добрев. Той отбеляза, че в бюджета има 2 милиарда и половина по–малко приходи, които не могат да ги съберат.

„Всички виждате колко е гениален финансовият министър. Това е най–слабият министър, който България е имала от началото на демокрацията до сега“, каза Добрев. И завърши с думите: „Трябва да ги махаме, но първо да минат местните избори“. „Сваляйте ги вече, де“, извика жена от залата.

След това думата взе Борисов. „Помните ли, когато фалира КТБ? И говорихме за постна пица. Когато затягахме коланите, когато ни упрекваха, че не вдигаме пенсии и заплати, защото държавата е като семейство – трябва да знаеш какво има в джоба“, каза лидерът на ГЕРБ. И допълни, че на следващата година след фалита на банката държавата е излязла на излишък.

„Когато дойде време да говорим за бюджета, ще питаме „Защо сме разточителни, колега Денков. Менда знае как сме се карали дали да дадем 1 милион лева за казана за ракия. 2,8 милиарда платихме за осемте самолета. И всяка година заделяхме по 1 милиард лева за саниране. Коце, колко блока са санирани в „Тракия“, попита той Димитров. И чу отговор 10.

Борисов припомни думите на Кирил Петков, казани в Пловдив. „Каза, че ако техният кмет спечели, щял да финансира инфраструктурните проекти. А защо като беше премиер не ги финансира“, попита лидерът на ГЕРБ.

И обеща пред цялата зала, че при ротацията, в бюджета ще бъдат заложени пари за разширение на околовръстното на Пловдив, както и за довършването на двата стадиона.

„И понеже сме в тази зала, която ние ремонтирахме, но се ползва от операта, обещавам и опера на Пловдив да направим“, каза Борисов.

„Готов съм да сключа сделка за Пловдив, защото ми е любим. Но като ви гледам трафика, трябва да се направи околовръстното, защото градът ще колабира. Добре, че София имаше късмет с мен да й направя Южната, Северната и Западната дъга. Само тази за Банкя оставих и сега и аз се мъча в задръствания. Колко прав е бил Тодор Живков, като най–напред си направи пътя за Правец“, каза шеговито Борисов. И пожела успех на кандидатите за кметове и общински съветници от ГЕРБ. На влизане в залата Борисов поздрави депутата Радомир Чолаков, който днес е и рогжденик.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ