Първи данни! Гвоздейков призна има ли български заложник в Газа и успокои: Ще съдействаме!

георги гвоздейков

Изключително сериозна е ситуацията в Близкия изток. Към момента МВнР разполага с пълната информация, която да даде при нужда за евакуация на български граждани от Израел. В случай, че има такива българи, трябва да се подходи много сериозно отговорно за процес по евакуация – това коментира в студиото на „Денят започва“ по БНТ транспортният министър Георги Гвоздейков.

Той препотвърди, че няма информация за български гражданин или гражданка като заложник в Ивицата Газа.

„МВнР работи с координация с посолството ни в Израел. Като цяло те управляват цялата мисия по евакуация. Ние съдействаме за транспортната операция, така че когато получим знак или сигнал, че непременно трябва да се организира полет до Израел, ние правим всичко възможно това да се случи по най-бързия начин“, обясни Георги Гвоздейков, министър на транспорта и съобщенията.

Той уточни, че към момента няма планиран полет до Израел на български авиопревозвач. Ситуацията се променя с всяка минута и сме готови да реагираме, когато е необходимо.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ