Знаков генерал унижи президента в ефир: Радев, отдавна трябваше да свикаш КСНС! Има проблем…

румен радев 2

Трябваше отдавна да бъде свикан Консултативният съвет по национална сигурност при президента”. Това заяви в „Твоят ден” по NOVA NEWS ген. Съби Събев, експерт по сигурността. По думите му с действията си управляващи и президент не показват единно отношение и реакция към кризисната ситуация след ескалирането на конфликта между Израел и „Хамас”.

„Частично това е проблем, защото някои от мерките, които се набелязват от тези форуми може да не се споделят от Президентството или други институции, затова ще трябва единно действие, а именно КСНС”, заяви Събев.

Той коментира, че Съвета по сигурността към Министерския съвет има своето място, но повече като оперативен орган.

Според ген. Събев Израел скоро ще започне операцията си в Ивицата Газа. „Там ситуацията е доста напрегната, в градска среда може да има изненади”, заяви той. За ситуацията в Украйна той коментира, че Киев е предприел стратегия „стъпка по стъпка”, вместо да се втурне в масирана атака и да понесе щети, които трудно ще бъдат възстановени.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ