От ТЕЦ Марица 3 бесни: Законите важат избирателно! Проблемът ще е по-сериозен

тец марица 3 грийнпийс

„Активисти на Чужда корпорация като Грийнпиис правят престъпление с лозунг „активността не е престъпление“, нахлувайки в частна собственост и извършвайки вандалщина“, така Юлиян Семерджиев определя случилото се преди броени дни и още “По-страшното е, че те се гордеят, нарушавайки закона, защото така събитието им придобива по-голяма популярност.

Момичетата и момчетата, които стоят зад тези акции живеят в социалните мрежи от огромния 200 милиона евро бюджет на зелената организация. След вандалската проява те се разминаха с предупредителен протокол и бяха пуснати да се върнат в държавите, от които бяха дошли. За сметка на това, алпинистите, наети законно от ТЕЦ Марица 3, за да изградят българското знаме, бяха обект на внезапна проверка от Инспекцията по труда дали имат право да извършат това, предава Епицентър.

От централата обясниха защо са избрали да поставят точно българското знаме на 50 метровата охладителна кула: „В България пишем на български бъдеще и енергетика! Ако допуснем законите у нас да важат избирателно, чужди корпорации да правят вандалски актове безнаказано скрити зад зелени или други активности, проблемът ще е по-сериозен от това работи ли един тец или не.“ каза Юлиян Семерджиев.

„Героичната“ постъпка на активистите в действителност повдига много въпроси. Наистина ли няма да бъде престъпление ако работещите в централата издигнат лозунг „Актоивността не е престъпление“ и омаскарят някоя обществена сграда?

И докато те отстояват правото ни да имаме енергия, произведена в България, докато бранят работните си места и правото на труд, докато се състезават с времето да изпълнят високите европейски екологични изисквания, активистите заети единствено с усвояване на огромни бюджети и шумни акции, ще сеят разделение в обществото.

Само преди седмица в момент, когато ТЕЦ-ът беше спрял за ремонт, имаше превишения на нормите на замърсяване в Димитровград. Но тогава активистите мълчаха. Защото истината няма значение, а само каузата в България да няма конвенционална енергетика. За тази тяхна кауза има бюджет.

„От нас зависи в България да пишем с български букви, да направим реиндустриализация и да защитим нашата икономика и бъдеще.“ каза Юлиян Семерджиев и призовава хората разумно и аргументирано да видят истината.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ