В Пловдив доведоха главореза, убил собствената си майка

1864037

Служебният защитник на Даниел Машев, който отряза главата на майка си със сатър, не се яви на заседанието днес и се наложи делото да бъде отложено за края на месец ноември, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

Подсъдимият Машев пожела да се представлява сам, но според съда това е невъзможно, защото той е задържан.

Въпросният случай е от 30. 09. 2022 г., когато Машев се скарал с майка си, ударил й шамар, а след това я намушкал с нож в корема. Грабнал сатъра от кухненския плот и отрязал главата й. След това я увил в завивка и се опитал да се отърве от нея.

Днешното дело бе по жалба на подсъдимия срещу доживотната му присъда. Неговият защитник не се яви под претекст, че не е получил призовка за заседанието и сподели, че може да дойде след час.

След справка съда разбра, че на 7 септември адвокат Александров е получил уведомлението си и му наложи глоба в размер на 1000 лева за неоснователното му неявяване днес.

Съдът изложи още една причина за отлагане на днешното заседание, а именно липсващи подписи.

Мотивите, по които се обжалва доживотната присъда на Машев, не са подписани от всички членове на състава на Окръжен Съд – Пазарджик, а само от неговия председател.

По тази причина Апелативен съд – Пловдив сметна акта на обжалването за незавършен и насрочи следващото заседание за 23 ноември от 9:30 часа.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ