Първи думи на Кирил, пребил безмилостно Стефка Терзийска: Гадно нещо! Искам по-лека мярка

кирил

21-годишният Кирил Лукаров, обвинен за побоя над благоевградската бизнесдама Стефка Терзийска, заяви в съдебната зала: “Не съм извършил това гадно нещо, моля за по-лека мярка“.

Такива бяха думите му пред 3-членния съдебен състав на Окръжен съд – Благоевград, който разгледа жалбата срещу наложената миналата събота мярка „задържане по стража“ от Районния съд, съобщава Struma.bg.

В съдебната зала прокурорът пледира да бъде потвърдена мярката, тъй като има опасност обвиняемият да се укрие или да извърши друго престъпление.

Адвокат Пенко Ненов заяви, че няма доказателства Лукаров да е извършил престъплението и настоя за по-лека мярка.

В съдебната зала днес присъства и синът на пребитата благоевградчанка Коста Козас. Предстои съдът да се произнесе по делото.

В същото време стотици близки и приятели на жестоко пребитата преди дни бизнесдама Стефка Терзийска се събираха днес пред Съдебната палата в Благоевград, за да изразят подкрепата си и се обявят против насилието.

„Не на насилието“, казаха стотиците благоевградчани, които настояха за строго и справедливо наказание на побойника, пратил Терзийска в Пирогов с множество тежки наранявания.

Стефка Терзийска беше брутално пребита с кози крак, а множеството удари в лицето я оставиха почти без зрение.

Синът на пострадалата Коста бе категоричен, че случилото се с майка му е опит за убийство. „Той удря безжалостно, решен да я убие, каза Коста, който пред съдебната палата заяви: „Майка ми не е първата, а поредната жертва на подобен побой. Лечението ще продължи месеци. Още не мога да си обясня как е възможно да извършиш подобно нещо. Ако не е имало хора наблизо, днес щяхме да сме на гробищата”.

„Не мога да повярвам, че по улиците се разхождат хора, които са способни на подобно нещо. Това не е човешко същество и трябва да бъде затворено”, смята роднина на Терзийска.

Коста смята, че подозира баща му като поръчител на нападението, но не каза какви са мотивите му. Съобщи, че имат депозирани жалби в полицията за отправени заплахи, но не са били взети адекватни мерки. „Надявам се на справедливост, каза Коста, и поръчителят и изпълнителят да понесат своето сурово наказание.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ