Ожесточен предизборен дебат за Бургас: Kандидат-кмет напусна бесен студиото, не можел да се изкаже

ивайло дражев

Предизборен дебат със стандартен сценарий по основните теми за бъдещето на Бургас прерастна още в първите 5 минути в ожесточена битка между четирима кандидати за местната власт. В студиото на БНР кандидатите за кметове на община Бургас Ивайло Дражев, Живко Табаков и Константин Бачийски и кандидатът за общински съветник Мартин Пенчев трябваше да се възползват от предоставеното им по протокол време от 11 минути, предава Флагман.

Минутите бяха достатъчни, за да може всеки да формулира спокойно визията си за развитието на морската община – в здравеопазването, бизнеса, образованието и културата.

Опонентите по правилник имаха възможност да си задават и въпроси по избор, като цяло – всеки да използва своите 11 минути както намери за добре. Добрият тон бе изоставен, още след като водещият Петя Янакиева даде думата на кандидат-кмета Живко Табаков за встъпителни думи. Той обаче влезе буквално „с бутонките“ в „полето“ на Бачийски. Обстановката се нажежи…

Вижте целия развой на живото излъчване, около средата кандидатът за кмет Ивайло Дражев заяви, че повече не вижда смисъл да говори, стана възмутен и напусна студиото с огромен скандал, обвинявайки не само присъстващите в помещението, сред които журналистите, но и като цяло всички медии, които не му давали свобода да се изрази в условията на демокрация:



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ