Извънредно решение след убийството на ММА боеца от Хасково: Убиецът му скандализира съда

тургай сали

Пропадна делото срещу 44-годишния мексиканец Виктор Омар, който е обвиняем за убийството на бизнесмена и ММА боец Тургай Сали. Процесът срещу чужденеца трябваше да стартира днес в Хасковския окръжен съд, но вторият служебен защитник на Омар – Божидар Иванов, не се яви в съдебната зала, тъй като е извън България.

Мексиканският гражданин заяви отказа си в съдебното заседания да бъде представляван от първия си упълномощен защитник Антон Попов. Това стана и причина за отлагането на разпоредителното заседание за 16 ноември тази година.

Обвинението срещу 44-годишния Виктор Омар е за това, че на 13 февруари 2022 г. в Хасково, като извършител и в съучастие с неустановени и неиздирени по делото лица, като подбудители и помагачи, умишлено е умъртвил Тургай, чрез произвеждане на изстрел с огнестрелно оръжие.

Простреляният Тургай Сали, ММА-боец и търговец на хранителни добавки от Хасково, издъхнал ден след инцидента – на 14 февруари в болница в Пловдив, предава Блиц.

Сигнал за стрелбата на ул. „Крали Марко“ в южния областен център бе подаден в 1:13 часа след полунощ на 13 февруари, като пострадалият бе улучен от един куршум в седалището. От местопрестъплението бяха иззети две гилзи калибър 9Х19 от патрон марка „Блазер – Люгер“. Предполагаемият тогава извършител бе арестуван в софийски хотел.
Установено бе, че той е влязъл у нас от Северна Македония на 10 февруари, придвижвал се е с лек автомобил рент-а-кар, нает в Кърджали, а в Хасково е пребивавал от 12 февруари.

Делото в Хасковския съд ще се гледа от петорен съдебен състав – двама съдии и трима съдебни заседатели, съобщават от пресцентъра на съда в Хасково.

Ако бъде признат за виновен, мексиканецът може да получи наказание от 10 до 20 години лишаване от свобода, доживотен затвор или доживотен затвор без право на замяна.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ