Адвокатите на изверга Владимиров нагли: Няма доказателства, че Евгения е убита умишлено

евгения владимирова

Няма доказателства, че Орлин и Пламен Владимирови са отнели живота на Евгения по описания в обвинителния акт начин. Това е основната теза на адвокатите на бащата и сина, подсъдими за смъртта на 33-годишната жена.

Тя изчезна на 13 октомври 2021 г., а месец по-късно тялото й беше открито в куфар в хвостохранилище край Перник.

„Не е на лице доказателство, че смъртта е настъпила по мъчителен за Евгения начин“, смята защитникът на Орлин Владимиров – адвокат Камен Михалков. Смъртта била настъпила бързо. Имало 8 морфологични белега, че това е било така. Нямало смяна на цвета на лицето, нямало травми по кожата на шията и изпускане на газовите резервоари. Според него нямало белези на механична асфиксия (задушаване), нямало и счупване на щитовидния хрущял, както и борба между двамата.

„Не е имало 5-6-7 минути душене“, каза адв. Михалков. В хода на разследването нито един от техните приятели не бил казал за семейни проблеми. Те си променили показанията по време на делото в съда. Проблемите на двойката били чисто битови.

Адвокатът смята, че не са събрани достатъчно доказателства, че той е шпионирал жена си. От обвинителния акт излизало, че едва ли не Пламен Владимиров имал опит в омърсяване на хора и затова Орлин се допитал до него как да укрие тялото. „Това убийство е всичко друго, но не и умишлено“, обясни адв. Михалков, предава Лупа.

На предишното заседание Орлин даде кратки обяснения, в които твърдеше, че са се скарали с жена му, тя е паднала и ударила главата си. Доказателства за удар при падане обаче не са събрани.

Пледоариите продължават.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ