Емил Русинов, ГЕРБ: Многоетажен паркинг, нова улица и ремонти в „Източен“

emil-rusinov-750x536

Eмил Русинов е кандидат за кмет на район „Източен” от ГЕРБ. Роден е и жевее в район „Източен”. Завършил е икономика на туризма и маркетинг магистратура. Три мандата е общински съветник в Пловдив.

Г-н Русинов, кои са най-важните инфраструктурни проекти, които трябва да се случат в следващия мандат?

Много важен инфраструктурен проект е реконструкцията на улица „Славянска“ от „Източен“ до „Лев Толстой“. За нея има изготвен технически проект, така че работата може да започне в кратки срокове. Предвиждаме премахване на паважната настилка и направата на чисто нови тротоари, преасфалтиране, подмяна на ВиК мрежата, тъй като сега наклонът и дебелината на тръбите са такива, че при всеки по-обилен дъжд мазетата на хората в района се наводняват. Проектът е за два кръга на ВиК –единият от „Източен“ през ул. „Месемврия“ до големите колектори, които са 3 метра при „Санкт Петербург“ и от „Месемврия“ през „Лев Толстой“ до „Санкт Петербург“. Предвиждаме още осветление, видеонаблюдение, озеленяване, широки нови тротоари и асфалт.

По същия начин трябва да ремонтираме и ул. „Арх. Камен Петков“ – от „Мария Луиза“ до ул. „Богомил“ – с два кръга на ВиК, с разширение на улицата, тъй като сега автомобилите не могат да се разминават заради паркираните коли, с тротоари, видеонаблюдение, озеленяване и велоалея, която да свързва булевардите „Санкт Петербург“ и „Мария Луиза“, тъй като в момента липсва такава пряка връзка.

Планираме и премахване на паважа по ул. „Богомил“ от „Източен“ до „Лев Толстой“ покрай стадион „Христо Ботев“. Тук отново ще изградим нови тротоари, осветление и видеонаблюдение и ще реализираме директна връзка без светофар към „Източен“, за да може тези, които се движат надясно да завиват директно, а не да чакат на светофар. Предвиждаме нов светофар да има на кръстовището на „Лев Толстой“ и „Богомил“.

Важно е да споменем, че и за трите улици – „Славянска“, „Арх. Камен Петков“ и „Богомил“, имаме издаденоразрешение за строеж, така че дейностите могат да започнат в най-кратки срокове.

Какви мерки ще предприемете за облекчаване на трафика?

Една от невралгичните точки от гледна точка на трафика в „Източен“ е зоната около големите търговски обекти и нощни заведения по бул. „Санкт Петербург“. В тази връзка, в максимално кратки срокове сме готови да започнем изграждането на изцяло нова улица – „Георги Странски“. По нея вече е работено от администрацията на досегашния кмет Иван Стоянов, има издадено разрешение за строеж и аз мога да гарантирам, че ще продължа дейностите по този проект и улицата ще бъде готова още през 2024 година. Говорим за трасето от края на ул. „Радко Димитриев“, през мол Плаза, до бул. „Санкт Петербург“. Там ще разширим платната, ще има изцяло ново осветление и видеонаблюдение, ще оформим и тротоари, тъй като сега няма такива и пешеходците, сред които има и много майки с колички, се движат по пътното платно. Това много ще облекчи движението в тази част на „Източен“ и ще отпуши трафика, защото, особено по Коледните и Новогодишни празници, там става истинско стълпотворение заради много търговски обект и нощни заведения. Така с новоизградената улица „Тодор Гатев“, която свързва „Богомил“ с този район, трафикът ще бъде сериозно разтоварен.

Сериозно е натоварено движението и по Цариградско шосе. Имате ли идеи как да се преборите със задръстванията по тази важна пътна артерия?

Да, това е друг проблем, за който получих сигнали още като общински съветник. Вече проведох разговори с досегашния кмет Иван Стоянов и мога смело да заявя, че вече се работи по решаването му и това ще е друга задача, с която ще се заема още в първите дни при евентуален мой мандат. Проблемът ще бъде решен с реконструкция на „Уудроу Уилсън“ в квартал „Изгрев“ и свързването й с „Бъндерица“. Има готов проект за това, трябва да минат отчуждителни процедури на три имота, за да може да се реализира. Това ще облекчи трафика, тъй като влизащите в града откъм Скобелева майка няма да минават през Цариградско шосе, а ще завиват на първия светофар през „Уудроу Уилсън“, „Бъндерица“, „Крайна“, „Марица – Юг“ и тези, които отиват за районите „Северен“ и „Западен“ няма да правят трафик в други части на града. Така ще може да се въведе зелена вълна по Цариградско шосе, за да има непрекъснат поток на автомобилите.

В район „Източен“ е и един от най-модерните стадиони в България – „Христо Ботев“. Имате ли планове за зоната около него?

Искаме да направим така, че районът около стадион „Христо Ботев“ още да се развие. Там предвиждаме още една спортна площадка и нов парк, които ще са между улиците „Месемврия“ и „Варшава“. На това място има два терена – единият е за парк с детска площадка, другият е за спорт. В съседство пък, откъм „Богомил“, пак между улиците „Месемврия“ и „Варшава“ планираме да се изгради многоетажен паркинг, който да обслужва живеещите в тази част на „Източен“. Сега по време на мач има оплаквания, че хората от района няма къде да паркират заради феновете, които идват на стадиона. Затова ще изготвим проект, като идеята ни е до края на мандата да реализираме един такъв многоетажен паркинг.

Като споменахте многоетажен паркинг, как стои въпросът с паркоместата в „Източен“?

В„Изгрев“ предвиждаме изграждането на паркинг зад блока на „Преспа“ 8, 10 и 12. Той ще е по подобие на този, който е зад номера 2, 4 и 6 – с осветление, видеонаблюдение, с наклони за оттичане на водата и с озеленяване. За „Гладно поле“ с паркоместата по Цариградско шосе, посочност на движението и платено паркиране със скоби, за да могат живущите там да имат достъп за паркиране на своите автомобили, защото сега често военните от поделенията спират на местата им. Както вече казах, задължително трябва да се изгради многоетажен паркинг между „Варшава“, „Месемврия“ и „Богомил“.

Какви са плановете ви за развитието на квартал „Столипиново“?

Ще работим по проекти за подмяна на ВиК мрежата, тъй като там тя е трайно запушена, наводняват се мазетата на блоковете. Трябва да се направи едно обследване и аз вярвам, че с подкрепата на бъдещия управленски екип, това ще се случи. Сигурен съм, че ще получа подкрепа за отводняването на блоковете и за тяхната реконструкция и саниране, тъй като към момента мазетата на общинските блокове са наводнени.

Там предвиждаме и реконструкция на улиците Елба“, „Възход“, „Батак“ – с осветление, видеонаблюдение, за да може сигурността в квартала да е на по-добро ниво. Много важна задача е изчистването на нерегламентираните сметища, като за целта отново ще кажа, че трябва да се въведе изцяло нов начин на сметосъбиране – отпадъкът от квартала да се сепарира на място, да се товари на по-големи камиони, за да не се губи време в празни курсове до депата в Шишманци и Цалапица, като така отпадъците да се събират по-бързо. Трябва да се поставят повече контейнери, много важно е да се направи мащабна разяснителна кампания и да се въведе разделно сметосъбиране

Хората естествено се вълнуват и от сигурността в района. Какви мерки ще предприемете, за да стане животът в „Източен“ още по-сигурен?

Естествено, ще обърнем специално внимание на сигурността на гражданите в района. По бул. „Цариградско шосе“ има подлези, които са доста заанемарени. Идеята е да бъде поставено осветление в тях, да се сложи видеонаблюдение, да се увеличи щатът на „Общинска охрана“ и да има постоянен контрол там, за да се поддържат в безупречен вид и да не се налага хората да пресичат отгоре през самия булевард. Гарантирам, че това ще е основна задача пред мен, да ги въведем в европейски вид и да може спокойно да се преминава, като обмислям възможността да се отдават търговски площи под наем в тях, за да може самите собственици на тези обекти да се грижат за тях и да има постоянно присъствие и охрана. Както вече споменах, ще наблегнем сериозно и на поставянето на модерно осветление и видеонаблюдение на всички невралгични места в „Източен“.

На местните избори кандидатът за кмет на „Източен” Емил Русинов е с № 7 в интегралната бюлетина. Гласувайте с № 7 за кандидата за кмет на Пловдив и общинските съветници от ГЕРБ!



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ