Сабрутев: Ако Добрев е прав и ,,Лукойл“ си плащаше данъците, всеки щеше да взима по 5 бона!

венко сабрутев

„Лукойл“ трябва да се научи да играе на пазарен принцип, а не да бъде облагодетелствана от държавата и изпълнителният ѝ директор да играе карти с Бойко Борисов. За това бе категоричен депутатът от ПП-ДБ Венко Сабрутев в интервю за Nova News.

Според него, идеята за предсрочно прекратяване на дерогацията на руски петрол е била „безумна“ и е щяла да доведе до скок в цените на горивата и ръст на инфлацията. И това, по думите му, е потвърдено от службите и няколко министерства. „Разумът и аргументите надделяха и това няма да се случи. Благодарение на дерогацията накрахме „Лукойл“ да върнат бизнеса си от Швейцария в България, за да си плащат данъците тук“, добави той.

Сабрутев подчерта, че от компанията трябва да разберат, че в България вече има управление и да се научат да плащат данъците си.

„Последните 12 години виждахме пълно безхаберие. За този период „Лукойл“ не са платили 1 лев данък. Всеки можеше да взима поне 5 000 евро заплата и половин България да е заета във високотехнологичния сектор, ако е прав Делян Добрев и за една година дължат 3 милиарда долара, представете си каква сума е това за 12 години“, пресметна депутатът.

„Трябва да се провери кой е бил политикът или политиците, които са били на веригата на „Лукойл“, посочи още той.

Сабрутев показа графика на цените на горивата преди и след дерогацията на руски петрол за „Лукойл-Нефтохим“. По думите му, тя има смисъл, но не може да продължи вечно.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ