Скандал! ПП-ДБ бягат от извънредно заседание на НС за „Лукойл“. Било предизборен популизъм

payimage-585040

ПП-ДБ заявиха на нарочен брифинг, че не искат трибуната на Народното събрание да се ползвала предизборно. Председателят на парламента Росен Желязков да не насрочва извънредно заседание в петък, когато е последният ден от кампанията за местните избори.

„Последни дни от предизборната кампания, едни обещават да събират пари от „Лукойл“, други да намаляват горивата. Това прекъсване на работата на НС беше по предложение на Бойко Борисов и ние приехме за много основателен аргумента да не се използва парламентарната трибуна за предизборни агитации“, припомни Атанасов.

Кирил Петков напомни, че предстои важен вот и не трябва темата енергетика да се ползва популистки.

„Темата енергетика, поднесена така популистки е малко прах в очите на хората. Не трябва да го допускаме. Снощи получихме текстовете от вчерашната среща и там не бяха изчистени дори 7-те дни дерогация. Има текстове складовете на „Лукойл“ да бъдат управлявани от държавна агенция, което звучи логично. Тези текстове са писани на коляно. Не може, защото имаме избори след няколко дни, да опитваме на коляно да пишем закони. Освен това в тези текстове няма нищо за тези 73 стотинки“, заяви Кирил Петков на свикана пресконференция.

Той обясни, че популизмът вчера бил дал грешна информация на хората.

„Знаете Борисов казваше не веднъж, че когато моето правителство падне ще стане бензинът левче. Наслушали сме се на такива популистки изказвания. Да поработим по тези въпроси. Трбява да съберем данъците, не да работим на коляно. Текстовете са пратени на министерството на енергетиката. Трябва всичко да се направи с експертиза. Ако се свика заседание в петък ще е популизъм“, каза още Петков.

„Трогателно е как тези, които вчера си пиха уискито с шефовете на „Лукойл“, днес са най-големите радетели“, пък каза Ивайло Мирчев от ДБ. По думите му „Лукойл“ дължали много повече пари в годините назад.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ