Голяма мъка за шофьорите в Пловдив, поне 5 месеца ще трябва да…

1698242311-shutterstock-2227229611

Бетонният мост в Пловдив, който е една от основните пътни артерии между южната и северната част на града, ще бъде затворен до месец въпреки общественото недоволство.

Това обяви министърът на транспорта Георги Гвоздейков, който посети града под тепетата, за да провери с какви темпове се реализира проекта за пробив под Централна гара, който се изпълнява от Национална компания „Железопътна инфраструктура“.

Първоначално в рамките на 30 дни ще бъде прекратено и движението на влаковете, за да се повдигне съоръжението, а след това строителните дейности ще продължат още пет месеца, преди движението на автомобили отново да бъде пуснато.

Според Гвоздейков страната ни не може да спре работата по този железопътен проект, който се финансира с европейски средства, а недоволството на гражданите той насочи към местната власт, която в годините назад не е приоритизирала инфраструктурните проекти, за да се стигне до настоящата ситуация, в която Пловдив е блокиран заради множеството ремонти и разкопани улици.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ