Каракачанов взриви БНР: Крие се информация! България е заплашена, може да има атентати

каракачанов

Европейските лидери се събират в Брюксел, за да обсъждат конфликта в Близкия изток и подкрепата за Украйна. Ключова е и темата за миграцията. Там страната ни е представена от премиера Николай Денков. Това е поводът бившият вицепремиер по сигурността Красимир Каракачанов да предупреди, че затягането на мерките срещу тероризма и радикализацията в Европа заради задълбочаващото се напрежение в Близкия изток ще доведе до пренасянето на тези процеси в по-слабите звена – като България.

„Заплахите си остават същите, а ние отговаряме тотално неадекватно, правейки само голи декларации в подкрепа на евроатлантическите ценности, което всъщност нищо не означава. След конфликта в Украйна, след началото на конфликта в Израел, след проблемите, които се възобновиха за пореден път между сърби и албанци в Косово – ние буквално сме в един триъгълник от проблеми. Като сложим тук неадекватните политически и икономически решения на българското правителство, свързани със зелената сделка и закриване на въгледобива и топлоцентралите, като сложим бежанците, които е въпрос на време при разрастване на конфликта в Израел, да потекат отново към Европа, а ние сме една от вратите – предизвикателствата за нашата национална сигурност са повече от очеизвадни, само че ние виждаме едно неадекватно поведение на едно правителство и едно мнозинство в парламента, които не се интересуват от това какво може да се случи със сигурността на България и интересите на българските граждани, а се интересува много повече от това да бъдат похвалени в Брюксел или от някое посолство за това, че са правоверни евроатлантици“, коментира Каракачанов пред БНР.

Според него сме заплашени от мигрантска криза. По думите му последните правителства – и служебните, и сегашното, крият информация за реалния размер на нахлуване на нелегални емигранти. Той смята, че има опасност и от терористични атентати на наша територия.

„В Европа вече има настанени в последните години над 5-6 млн. нелегални емигранти, които са предимно от арабския свят и Афганистан – млади хора с радикални ислямски убеждения“, подчерта Каракачанов и отбеляза протестите и сблъсъците с полицията в европейските страни.

Според него ако започне сухопътна операция в Газа, последиците ще бъдат още вълни от нелегални емигранти.

А България още не е декларирала своята позиция, отбеляза още Каракачанов. По думите му трябва да заявим нулева толерантност към нелегалната емиграция.

„Това, което виждаме в Европа, неминуемо след време ще последва и България и когато Европа е затворена, ние ще се наводним с нелегални емигранти“.

За спънките ни пред Шенген Каракачанов изказа мнение: „Типичното европейско лицемерие и двоен стандарт“.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ