Такова чудо депутатите не помнят! Нинова обяви немислимото: Разбираме отговорността, но…

payimage-562818

Извънредното заседание на Народното събрание утре е под въпрос, след като три от шестте парламентарни групи обявиха, че няма да отидат.

„Няма да влезем в парламента, т.е няма да има заседание утре. Разбираме отговорността, която носим, защото ако всички спазят обещанията си нашите гласове биха направили кворум“, обяви на брифинг преди минути лидерката на БСП Корнелия Нинова, предава „24 часа“.

За заседанието утре бе предвидено разглеждането на ветото на президента Румен Радев на промените в Закона за енергетиката за либерализацията на тока, както и отнемане на предимството на „Лукойл“ по отношение на акцизните складове, в които се съхраняват задължителните 100-дневни запаси.

„Смятаме, че изваждането на битовите потребители на свободния пазар ще доведе до това много хора и семействата им да не могат да си плащат сметките. Всички решения, които касаят рафинерията от начало до сега са грешни и ще доведат до повишаване на цените на горивата, което също ще удари хората“, обясни мотивите си Нинова. Тя предупреди другите партии да спрат да звънят на хора от парламентарната група на социалистите, за да търсят допълнителни гласове за утре.

Още вчера от ПП-ДБ и „Възраждане“ заявиха, че няма да дойдат в петък. От „Промяната“ и ДБ обясниха, че парламентът не трябва да се събира часове преди деня за размисъл, тъй като така Народното събрание може да се превърне в трибуна за политически агитации.

Така остават само ГЕРБ и ДПС, които настояваха за свикването на заседанието, както и „Има такъв народ“, които също ще са там. Те имат общо 116 депутати, които не могат да осигурят кворум.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ