Нинова: Знаехме за манипулациите! Гласуваш за една партия, машината изкарва разписка за друга

payimage-562818

Нека ЦИК да се произнесе как да се проведат изборите. Версии за отлагане на изборите не са приемливи.

Това заяви пред журналисти в Народното събрание председателят на БСП Корнелия Нинова.

„Това, което разбрахме, е, че може да гласуваш за една партия, а машината да изкара разписка с глас за друга партия“, каза още тя.

„Докладът на ДАНС потвърждава нашите сънения от повече от година, че през машините може да бъде манипулиран вотът“, заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова в кулоарите на парламента.

„Имаме информация и съмнения, че нашият резултат от последния вот е повлиян точно от машините. Когато предложихме смесеното гласуване всички ни се нахвърлиха, спомняте си целия жълтаж за хартиената коалиция, но времето като най-добър приятел на политика показа, че съмненията ни са имали основания“, добави тя.

Очакваме ЦИК да вземе решение как да се действа оттук нататък, но версията за отлагане на избори и промяна на дати е неприемлива, заяви лидерът на социалистите.

„Искаме да заявим политическата си позиция – чрез машините може да се манипулира вотът. Да се вземат мерки за прозрачени и честен избор“, повтори тя.

ЦИК трябва да каже кое е най-доброто така че нито един глас да не бъде подменен. Ако написаното в доклада на ДАНС, че заместник-министърът на е-управлението е снимал кодовете с телефона си е вярно, той веднага трябва да понесе политическа и наказателна отговорност, категорична е Нинова.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ