Нокаут за Асен Василев! Говорителят на ЦИК: Този човек няма избирателни права в България!

payimage-605175

Централната избирателна комисия обяви категорично, че Асен Василев няма как да гласува днес. Причината за това е, че съпредседателят на „продължаваме промяната“ е с настоящ адрес извън страната.

„Той няма избирателни права в България“, обяви говорителят на ЦИК Росица Матева.

От ЦИК припомниха, че Василев е трябвало да подаде документите си по-рано.

„Към 28 април т.г. той няма регистриран настоящ и постоянен адрес на територията на страната“, каза още Матева.

В Хасково Асен Василев обяви, че очаква да получи решение от ОИК, след като е отишъл в общината, за да си вземе удостоверение за адреса. Съпредседателят на ПП беше убеден, че ще може да упражни правото си на вот.

А, че това не би могло да се случи стана ясно още в началото на изборния ден. Тази сутрин от ЦИК обявиха, че избирател, който се е явил в секцията, но не е включен в списъка, не може да бъде дописван.

„Секционните избирателни комисии не трябва да допускат да гласуват лица, които не са включени в избирателните списъци и да ги дописват в тях“, това разясниха от ЦИК.

Ако Асен Василев е искал да гласува по настоящ адрес е трябвало да подаде заявление и да бъде включен в списъка до 14 октомври.

„Ако избирател не е включен в списъка, той не бива да бъде допускан да гласува, защото в противен случай ще гласува в нарушение на изборните правила“, коментират от ЦИК.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ