СКАНДАЛ! Кандидатът-кметът за Бургас Бачийски опита да наруши закона, СИК му даваха уроци

бачийски

Кандидатът за кмет на ПП СЕК за Бургас Константин Бачийски се опита да гласува с червения си международен паспорт в СИК 109 в ОУ „Найден Геров“ в ж. к. „Меден рудник“, предава Флагман. Това стана около 17 часа. Оказа се, че колкото и да иска да се легитимира по този начин, той няма право, тъй като в Изборния кодекс ясно е написано, че може да се гласува само с лична карта или зелен паспорт (в случаите, когато става дума за лице, родено преди 1939 г.).

Членовете на СИК 109, спазвайки буквата на закона, подробно обясниха на Бачийски защо не може да упражни правото си на вот с червения паспорт, който служи за пътувания в чужбина, но не и за гласуване в България. След кратка суматоха се оказа, че личната карта на Бачийски се намира в автомобила му, но защо е настоявал да упражни правото си на глас с международен паспорт не се разбра.

Минути по-късно той се върна в секцията и се представи отново на секционната комисия с лична карта в ръка, така успя най-после да даде своя вот.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ