Хиляди да се гласят: Велико Търново, Горна Оряховица, Лясковец, Елена и Павликени – на балотаж

Избори

От изборните резултати става ясно, че предстои балотаж в четири от десетте общини на региона. Това са Велико Търново, Горна Оряховица, Лясковец и Павликени. Убедителна победа на първи тур постигнаха кандидати за кметове в Свищов, Златарица, Стражица, Елена, Сухиндол и Полски Тръмбеш. За пореден мандат удържаха властта кметът на Свищов Генчо Генчев, Георги Чакъров на Полски Тръмбеш, Пламен Чернев на Сухиндол, Йордан Цонев на Стражица, предава Trud News.

Във Велико Търново идната неделя отново ще се гласува. На балотаж, според 70% от обработените протоколи, отиват Даниел Панов от ГЕРБ с 41,68% или 7 437 гласа и Йордан Терзийски от ППДБ с 21,71% или 3874 гласа.

В Горна Оряховица също няма избран кмет. На втори тур са Добромир Добрев от ГЕРБ с 31,27% при половината от протоколите и Николай Рашков от Пряка демокрация с 23%.

В Свищов обаче имат кмет и това е Генчо Генчев, който печели третия си мандат с 53% при обработени 81% от протоколите. Втори с 26% остава кандидатът на ППДБ Стефан Проданов с 26%.

В община Елена също предстои балотаж между Дилян Млъзев от ГЕРБ, който има 49,36 % и Петър Димитров от Местна коалиция „Български Възход“ с 26,05 %.

В община Златарица е ясно, че новият кмет е братът на досегашния – Петър Ганев от БСП, който сменя Михаил Ганев и печели още на първи тур с 51%. Втори остава Пенчо Чанев с 25%.

И в Лясковец ще има балотаж. Битката е много интригуваща, защото водач с 34% е Васил Христов, а с 32% е независимият кандидат Антонио Кръстев, за когото е ясно, че е подкрепен от ГЕРБ.

И в Павликени ще гласуват отново идната неделя, защото досегашният кмет Емануил Манолов събира 44%, а на втора позиция е Цанко Цонев от МК с 25%.

В Полски Тръмбеш досегашният дългогодишен кмет Георги Чакъров събра подкрепа от 77%.

В Стражица интригата приключи, където хората преизбраха с внушителните 88% Йордан Цонев.

И в Сухиндол ситуацията е ясна – към пореден мандат тръгва Пламен Чернев, който събра 75% от гласовете на хората.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ