Жесток удар за Нинова и БСП часове след изборите: Техен любим общински лидер хвърли оставка

payimage-562818

Общинският лидер на БСП в Бургас Живко Господинов е депозирал оставката си. Той е изпратил съобщението тази сутрин до членовете на общинската организация на партията, предава Флагман. Господинов счита, че моментът е подходящ в структурата на Столетницата в Бургас да се извърши промяна. Ето пълния текст на писмото му:

„Уважаеми членове на общинската организация на БСП – Бургас,
усещайки вашата подкрепа на последната общинска конференция, както и на преминалите местни избори, считам че сега е моментът да си подам оставката като председател на общинската организация на БСП – Бургас. Поемам вината, че сме трета политическа сила в Община Бургас, въпреки че имаме равен брой общински съветници с втората политическа сила на преминалите избори. Пожелавам успешен мандат в работата на Общински съвет-Бургас през настоящия мандат. През изминалите почти седем години, докато заемах този пост, съм работил за увеличаване на влиянието и авторитета на организацията, която представлявам. За мен бе чест и привилегия да бъда председател на БСП-Бургас.

Пожелавам много сили и търпение на бъдещия председател!”

Текстът звучи неясно и на места странно, предвид наистина сравнително добрите резултати за БСП в Бургас, на фона на агресивната кампания, която водиха десетки по-малки организации с огромен финансов ресурс. Местната организация на БСП не разполагаше със средства за достатъчното популяризиране на своята кампания. Имаше в листата си достатъчно почтени хора, но посланията им стигнаха само до твърдия електорат, който очевидно бе мобилизиран на 100%. На фона на всичко това, Господинов не би трябвало да има скрупули и да остане на остане на чело, поради което в тази оставка прозират неудовлетворени негови лични амбиции.

Той бе на второ място в листата за общински съветници в Бургас след кандидат за кмет Станимир Баев, който няма и ден партийна работа, а бе буквално ползван заради авторитета му като училищен директор. Живко Господинов бе изместен с преференции от второто място и той на практика ще бъде лишен от възможността изобщо да показва лидерски качества, след като хора от задни позиции в листата демонстрираха по-добри мажоритарни резултати. В четвторката, която ще представлява БСП в новия Общински съвет, са Станимир Баев, Чанко Мирчев – несменяем години наред, Явор Костов – той бе на 12-о място в листата, и Мадлен Мутафян – на пето място в листата.

Живко Господинов бе общински председател на БСП от 2017 г. Преди да стане лидер за него се знаеше малко извън структурите на партията. За близо 6 години на поста обаче не успя да постигне много. Бе общински съветник в мандат 2019-2023 г. В същия период бе и зам.-председател на местния парламент.

Сега остава под въпрос кой ще бъде издигнат за общински председател на БСП в Бургас.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ