1700 литра нелегален алкохол откриха пловдивски митничари за месец

1700-litra-nelegalen-alkohol-otkriha-822

1718,8 литра нелегален алкохол и един нерегистриран обект за дестилиране са били открити при четири проверки през месец октомври, съобщиха от пловдивската митница.

Най-голямото количество спирт е открито на 18-и в частен имот в пазарджишко село. В жилищна постройка са открити 78 пластмасови бутилки с вместимост 10 литра, които съдържали безцветна течност с мирис на алкохол. След извършен тест е установено различно алкохолно съдържание на течността в бутилките, вариращо от 45˚до 95˚. От собственика на имота не са представени документи удостоверяващи плащането, начисляването или обезпечаването на дължимия акциз.

Нелегален алкохол, разпределен в пластмасови бутилки с различна вместимост, е открит при друга проверка на 27 октомври. След получена информация служители от отдел „Митническо разузнаване и разследване“ извършили контролна покупка на 10 литра ракия от 62-годишен жител на старозагорско село. В хода на контролните действия е установено, че в дома му се съхраняват 308 литра безцветна течност с мирис на алкохол, без документи.

По случаите са образувани досъдебни производства под надзора на Районните прокуратури в Пазарджик и Стара Загора.

На 9 октомври служители проверили регистриран малък обект за изваряване на етилов алкохол в друго пазарджишко село. В близост до помещението, в което са разположени съдовете за дестилация са открити пластмасови бутилки с общо 627,8 л течност с различно алкохолно съдържание – от 30˚ до 73˚. За алкохола не са представени изискуемите документи.

6 дни по-рано е било установено изваряване на ракия в нерегистриран обект в село в община Карлово. Задържани са 2 съоръжения за дестилиране с вместимост 160 и 500 л. Открити са и 3 литра изварен алкохол.

По тези два случая са съставени актове за установяване на административни нарушения.

От началото на годината служителите на пловдивската митница са задържали 11 634,7 литра етилов алкохол без документи за платен акциз.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ