Извънредно! От ЦИК разкриха как ще гласуваме на балотажа: Може да има промени

payimage-603875

В 5900 секции ще се гласува с машини в неделя. Това заяви говорителят на Централната избирателна комисия (ЦИК) Росица Матева. „Посоченият брой не е окончателен и може да претърпи промени“, уточни тя.

„Използвам случая да напомня на общинските администрации, че следва да предадат в събота, освен другите материали за изборите, и по две ролки хартия за машини, които ес съхраняват при тях от първия тур“, посочи тя.

Към момента общият броя на разкритите секции за балотажа е 7250 секции като бройката им не е окончателна заради секциите в болници и специализираните заведения, предава Блиц.

„На втория тур в неделя избираме 91 кметове на общини, 451 кметове на кметства и 31 кметове на райони. В четири кметства ще има балотаж, в който ще участват трима кандидати, защото вторият и третият са с еднакъв брой гласове.

6 380 052 са имащите право на глас на 5 ноември“, поясни Матева.

По данни на ОИК 2 713 979 души са упражнили правото си на глас на първия тур на изборите – на 29 октомври. Това прави избирателна активност от 44,94%.

На последните местни избори през 2019 избирателната активност е била 49,76%, а на парламентарните избори на 2 април – 40%.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ