Изборно зверство: Пребиха член на комисия, снимал клип с гласуващ няколко пъти

член сик

Брутална случка се е разиграла в деня на първия тур на местните избори във Видин. Тя е от 72-ра секция в ромския квартал на града „Нов път“.

Оказва се, че в една от секциите двама души влизат многократно да гласуват, дават им се бюлетини, те гласуват и ги пускат в урните.

Единственият, който забелязва той, е застъпник на една от партиите. Когато той повдига въпроса пред членовете на комисията, те му казват да си мълчи и да не се застъпва за българите. Той, обаче, заснема нарушението.

Получил е и заплахи за саморазправа. Няколко часа по-късно той е пребит в секцията.

Кольо Петров се е обадил в полицията, че е бил заплашван, но не са били взети мерки. 5-6 души се нахвърлили върху него и го пребили.

„Стефан Стефанов-Стефото и Сотир Замфиров на няколко пъти вкараха над 30 бюлетини, след това реших да ги снимам. Те ми казаха да си седя мирен и да не защитавам българите. Те си продължиха“, разказа Петров.

По-късно, докато го биели, биячите му казали, че ще го убият и случилото се не е за първи и последен път.

Според него, двамата, които са гласували многократно, и членовете на комисията са имали уговорка. Те имали предварителни подготвени списъци с имена и ЕГН-та.

Петров е информирал полицията, че Стефан Стефанов-Стефото, Сотир Замфиров, двамата му сина, единият от които е кандидат за общински съветник и Георги Борисов – Гогата се събират да го бият. Полицаят му казал, че нищо няма да се случи, но въпреки това в 9.30 ч. вечерта в секцията е влязла група и го пребили.

Милен Милчев, който беше кандидат за кметския стол на Видин от ПП „Има такъв народ“ на първия тур, заяви: „Купуването на гласове, принудителното гласуване, контролирания вот, фалшифицирането на резултатите – всичко това е факт, за който всички знаем. Сега едно момче реши да разкрие тази истина и да изяде нечуван пердах. Не къде да е – в самото изборно помещение, в изборната секция докато вътре са били изборните книжа, пред цялата комисия допуснати биячи от полицаите“.

„Много държа това нещо да не бъде разглеждане като ромска свада. Директно посегателство върху изборния процес“, призова той.

По негова информация, в нощта след побоя трима души са били задържани, а след 24 часа са пуснати. По думите му, това са групичка, която тероризира квартала и се смятат за недосегаеми.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ