Заловиха пиян пловдивчанин със служебния му бус, ще плаща стойността му

полиция

Заловиха пиян пловдивчанин да шофира поверения му служебен тежкотоварен автомобил „Форд Транзит”. Мъжът бил спрян на 23 октомври тази година, а проверката за алкохол установила концентрация от 1,29 промила. Той веднага бил задържан за срок от 24 часа и срещу него било образувано наказателно производство.

Вчера шофьорът бил изправен пред Пловдивския районен съд, където сключил споразумение с прокуратурата. Мъжът се признал за виновен и се договорил за условно наказание от 11 месеца лишаване от свобода, с три години изпитателен срок.

След приемането на новия закон за пияните шофьори хванати с концентрация на алкохол в кръвта над 1,2 промила, шофьорът трябва да заплати и стойността на превозното средство, след като не е негова собственост. Съдът определил сума от 3500 лева, представляваща паричната равностойност на товарния автомобил. Освен тях пловдивчанинът бил осъден да заплати по сметка на ОД на МВР направените разноски по делото в размер на 238,48 лева.

Определението на Районен съд-Пловдив е окончателно и не подлежи на обжалване и протест. С него се прекратява наказателното производство срещу мъжа, а той има 7-дневен срок в който да заплати определените суми.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ