Чавдар Стефанов: Експулсираният руски журналист е писал за Костадинов, Денков и Нинова

payimage-582490

Казусът с експулсирането на руския журналист Александър Гацак може да се коментира по в два аспекта – от една страна защо той е изгонен за неправомерна дейност. Вторият е, че може да е изгонен за това, което е писал, но за мен той е неприемлив, тъй като все пак сме либерална страна. Това каза в ефира на Евронюз България бившият кореспондент на БНР в Москва Чавдар Стефанов.

Трябва да обърнем внимание какво издание е „Российская газета“, в което Александър Гацак е работил. Това е правителственият вестник на Руската федерация, техният държавен вестник, в който се публикуват укази, разпореждания, а между другото има и информация.

Вестникът има кореспонденти в няколко страни, в Кипър имаше един журналист, който беше изгонен и „Российская газета“ свързва двата случая, обясни Чавдар Стефанов.

В България случаят се свързва с тримата изгонени духовници от Руската църква, специално подчертавам, че то също беше за неправомерна дейност. А иначе – Русия е във война с НАТО, с Европа, хибридна война, но и не само хибридна.

Като човек, който отстоява политиката на изданието, което представлява, Гацак пише за България, според вестника за добросъседските отношения между нас и Русия, обясни Стефанов.

Кореспондентът на руското издание е бил у нас от 2017 г., а след кратък преглед на статиите, написани от него, са основно за Костадин Костадинов, другият главен герой е ген. Шивиков, пише и за Корнелия Нинова. Споменат е и премиерът Денков и прозападното правителство на България.

Това е държавният вестник на Руската федерация, така че това е и информацията, която получават за България руските депутати и министри, както и самият президент Путин, ако чете вестника, каза още Чавдар Стефанов.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ