Пуснаха под гаранция военния, стрелял по двама заради спор за паркомясто в Пловдив

Image_16075923_40_0

Военно-апелативният съд освободи срещу 6 000 лева гаранция военнослужещият от Пловдив, който простреля двама души след спор за паркомясто. Това съобщи пред NOVA адвокатът на задържания Пламен Бонев. Гаранцията ще бъде внесена скоро, а Димитър Христакиев ще остане на свобода до началото на същинското дело срещу него.

Припомняме, че екшънът се разигра на 21 октомври около 20 часа на ул. „Въча“в центъра на Пловдив. Тогава 39-годишният военнослужещ, който е шофьор в Логистичния полк в града под тепетата произведе изстрел със законно притежавания си пистолет и рани двама души. Първият пострадал се оказа собственикът на гаража, пред който военният бил спрял неправилно и запушил входа му. А вторият ранен мъж- случайно преминаващ от там гражданин. Двамата бяха настанени в болница без сериозни наранявания. Те вече са изписани.

Според разследващите до стрелбата се стигнало заради скандал за паркомясто. Собственикът на гаража пристигнал минути, след като военният оставил автомобила си и отишъл до близкия ресторант да поръча храна за вкъщи. Изчакал го около 20 минути, подал сигнал в полицията, а по-късно го причакал и се стигнало до конфликта. По време на делото за мярката на Димитър Христакиев стана ясно, че той не е осъждан, няма криминални прояви и е с добри характеристични данни от поделението, в което служи.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ