По заповед на съдия Енчев: Отвориха по спешност чували с бюлетини в Бургаско. Касират ли вота?!

169900365284923

Чувалите с изборните книжа в созополското село Зидарово преди минути бяха отворени след разпореждане на съдия Веселин Енчев от Административния съд на Бургас, предава Флагман. В 10 часа днес АДмС Бургас разгледа жалбата на кандидат-кмета от ГЕРБ Стойчо Петков срещу решението на Общинската избирателна комисия, с което Христо Бардуков от МК „БСП за България, Български гласъ и ПП МИР“ бе обявен за победител.

В неделя Бардуков спечели вота с 290 на 280 гласа срещу бивши си тъст, с когото са в смъртна вражда – не само политическа, а на чисто лична основа. Петков смята, че е ощетен, тъй като гласове дадени за него били обявени за невалидни, а недействителни за Бардуков били приети от преброяващите в СИК-овете. Основните упреци са срещу СИК 13, където председател е настоящата приятелка на Христо Бардуков – Екатерина Бучинска.

Начело на СИК 12 пък е Златина Петкова, дъщеря на Стойчо Петков, бивша жена на Бардуков. Председателят на Административния съд в Бургас съдия Веселин Енчев, спазвайки буквата на закона, започна преброяването на бюлетините. В първия чувал – на СИК 12 двете страни имаха забележки по две бюлетини за Стойчо Петков и 1 за Христо Бардуков. Съдът ще се произнесе за валидността им малко по-късно днес.

След минути ще се отвори и чувалът от втората секция в Зидарово – СИК 13. Очаква се около 14-15 часа днес да стане ясно дали вотът в созополското село Зидарово ще бъде касиран. Ако това се случи – ще се насрочат частични местни избори до края на годината.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ