Председател на СИК в Пловдив се оказа неподготвен за поста

fb091d47e97cf01152b1a70603bd0e11 (1)

Пловдив днес се гласува за кмет на община и за шестима районни кметове. Вторият тур ще се запомни с рекордно ниската избирателна активност и с множество замени в секционните комисии.

На предишните избори един от председателите на секционни комисии се оказа неграмотен. Днес имахме друг куриозен случай – председател на СИК не знаеше защо е назначен и се оказа, че заел поста волю-неволю.

След първия тур председателя на секцията се отказал от поста и на негово място в петък е назначен 83 годишният Васил Василев. Според неговия заместник обаче, още докато подготвяли изборните документи, станало ясно, че ще има проблем.“И човека казва – к’ви документи, той не знае за какво става въпрос изобщо и ми казва „Аз не искам да съм председател чисто и просто – казаха ми да бъда председател“. Тогава аз се обаждам в ОИК и ОИК казват: „Вие не може да казвате така че той е некомпетентен“.

Председателят на 73-та секция обаче сам признава, че не е минал обучение и не знае какви са отговорностите му.

„Аз не съм бил на уроци и не ги разбирам нещата, не съм наясно. Аз бях на предните избори като член, не знам правилата, тя каза, че всичко ще поеме, край, толкова“, каза Васил Василев – председател на СИК.“След като те казаха че трябва да го поема този човек от ОИК, аз съм поела и му казах – вие ще си седите тук за ще ви поема и взимам цялата организация върху плещите си, това е“, заяви Росица Лекова – зам.председател на СИК.

От партията, излъчила председателя, обясниха, че няма нарушение, защото Василев е назначен между двата тура, а обученията на СИК-овете се провеждат още преди първи тур. И че уважават опита и личността на всеки, независимо от неговата възраст.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ