Андрей на косъм от самолетна катастрофа: Хората крещяха, самолетът падаше! Пилотът се справи

андрей арнаудов

Самолет от Виена не успя да кацне в София вчера, заради бурния вятър. След неуспешни опити се е наложило той да бъде пренасочен към летището в Букурещ. На борда е бил и популярният продуцент Андрей Арнаудов, който разказа за ужаса в ефира на БТВ.

„Доста хора бяха много изплашени и не искаха да летят след това, което се случи. Аз не съм човек, който дълго изживява стрес, но в такъв момент може да бъде доста страшно. Най-страшен е моментът, в който чуваш писъците на хората около теб. Такова нещо аз не бях изживявал до момента“, каза той.

„Очевидно е имало много силен страничен вятър. На два пъти заходи самолета и имаше силна турбуленция, каквато всички сме изживявали. На третия път, когато самолетът заходи, се видя, че вече нещата са извън контрол. Имаше някакви много сериозни падания, после с изключително много газ самолетът се издигаше нагоре. Дори и да не разбираме нищо, всички усетихме, че става нещо страшно. Казват, че имало много драстични ситуации, в които е можело да стане наистина нещо фатално. След което се издигнахме нагоре и след няколко минути разбрахме, че пътуваме към Букурещ. Екипажът беше изключително хладнокръвен, особено пилотът, трябва да ги поздравим“, сподели продуцентът.

„Изключителна подкрепа имаше след като кацнахме в Букурещ от министъра на икономиката Богдан Богданов и неговия екип, които направиха всичко възможно да организират тези, които слязохме в София да се върнем бързо. На всички, които искаха да се приберат, им беше организиран транспорт. Случват се такива неща, никой не е виновен. Очевидно е имало много бурен вятър. Той е бил за едни 20-30 минути, които ние уцелихме на кацането, защото доколкото знам, още няколко полета не са успели да кацнат в София. За техен късмет повечето са били насочени към Пловдив, а ние бяхме насочени към Букурещ и се прибрахме 13 часа по-късно“, завърши разказа си Арнаудов.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ