Мрежата ври! Изводът от изборите – страната е раздробена. Водачите да намерят тон вместо да крадат

payimage-605103

Основният извод от Местни избори 2023 е, че страната е окончателно раздробена между различните политически племена, при това толкова много, че оттук нататък ще се налага серията от национални компромиси да бъдат приложени на местно ниво.

Некоалиционните партньори от ППДБ и ГЕРБ запазват стабилни позиции, вече и на местно ниво, чрез преливане на кметски постове и очаквана сглобка в шарените местни парламенти. БСП и ДПС запазват своето традиционно присъствие в много български градове. На все повече места местни елити си посочват и избират кмет, без особено значение от партийната украса.

Видимата смяна на поколенията в местната власт ще доведе до по-добра синергия с централната власт, за да не гледаме повече от филма наши-ваши при разделянето на постните пици в следващите бюджети.
Политиците най-сетне трябва да се вгледат в идеите, които предлагат, защото личностите, които изпъкват в момента, привличат нищожен електорат, а кметове се избират масово с по няколко процента от намаляващото население на съответните общини.

Остава да се надяваме Делян Пеевски и останалите ни народни водачи да намерят тон за разговор помежду си, извън дежурното крадене и дребни сплетни. Резултатите и активността от последния вот са достатъчен индикатор, че е време за някаква промяна.

От Фейсбук профила на продуцента Виктор Димчев



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ