Евродепутат от ГЕРБ-СДС с извънредно решение за Шенген: Организира кръгла маса в Брюксел

Емил Радев

Българският евродепутат от ГЕРБ – СДС и заместник-председател на Комисията по граждански свободи, правосъдие и вътрешни работи (LIBE) Емил Радев организира кръгла маса на тема – „Разширение на Шенген: Ключовата Роля на България в Областта на Граничната Сигурност“,

Събитието ще се проведе утре, 7 ноември 2023 г., от 12.00 часа, в сградата на Европарламента в Брюксел, предава Novini.bg.

В откриващата част на кръглата маса ще се включат г-жа Роберта Мецола, председател на Европейския парламент (видео обръщение), г-н Фернандо Гранде-Марласка Гомес, министър на вътрешните работи на Испания, Председателство на ЕС (видео обръщение) и г-н Борислав Сарафов, изпълняващ длъжността Главен прокурор, България.

В Панел I, който е озаглавен „Стратегическата Гранична Позиция на България“, панелисти ще бъдат г-н Антон Златанов, директор Гранична служба „Полиция“, България и г-жа Мария Павлова, заместник на главния прокурор при Върховна касационна прокуратура, България.

В Панел II – „Споделяне на данни и обмен на информация за управление на границите“, участие ще вземат г-н Атанас Илков, директор Главна дирекция „Национална полиция“, България и г-н Оливие Ониди, заместник генерален директор ГД Миграция и Вътрешни работи.

В Панел III – „Пътят на България и Румъния към Шенген: Предизвикателства и напредък“, панелисти ще бъдат г-жа Ивелина Дундакова, заместник-министър на Вътрешните работи, България, г-н Андрей Новаков, член на Европейския парламент, комисия по транспорт и туризъм (TRAN), г-н Лоран Винце, член на Европейския парламент, Комисията по граждански свободи, правосъдие и вътрешни работи (LIBE) и проф. д-р Дж. Дж. Райпма, професор по европейско право, Университет Лайден.

След всеки панел ще има и сесия за въпроси и отговори.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ