БСП намекна заплашително: Васил Терзиев все още не е кмет! Внасяме балотажа в съда

payimage-602113-1280x853

„Изборите за нас не са приключили. Продължаваме да правим паралелно преброяване секция по секция, глас по глас.“ Това заяви пред БНР Жельо Бойчев, който е част от Инициативния комитет, издигнал кандидатурата на Ваня Григорова за столичен кмет.

Разлика от няколко хиляди гласа няма как да бъде приета, без да се прегледа всеки от протоколите, уточни Бойчев. Той не изключва съдебно оспорване на балотажа в София, защото по думите му има „достатъчно индикации“ за подобна жалба.

„В щаба имахме информация за много откази и измествания на екзит половете. Ако си бил на терен, знаеш какви са нагласите и настроенията и те не подсказваха, че в София ще има голяма разлика“, допълни той.

Политиката не е спринт, а бягане на дълги разстояния, подчерта Бойчев.

Сред изводите от вота в столицата той изтъкна това, че обединението вляво може да бъде успешен модел и има голям потенциал да мобилизира левия избирател и да му върне самочувствието.

„Ваня върна надеждата на много хора, които досега не бяха и представени. Резултатите са достатъчно категорични“, коментира Жельо Бойчев.За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ