Бачийски не приема провала. Атакува в съда общинските избори във всичките 339 СИК в Бургас

169929483436095

Лидерът на ПП Средна европейска класа Константин Бачийски, който на тези избори бе кандидат за кмет и водеше листата с кандидати за общински съветници атакува Административния съд и Общинската избирателна комисия. Бачийски обжалва резултатите от проведените избори за общински съветници в Бургас във всичките 339 секционни комисии и иска да се извърши проверка на намиращите се в чувалите бюлетини.

Той счита, че има множество нарушения при преброяването и акцентира върху внушителния размер на недействителните бюлетини, според него. Смята, че партията му е получила доверие на избирателите, което е много по-голямо, отколкото е резултатът от трима съветници.

Жалбата на водача на листата Константин Бачийски е била изпратена с мейл поща вчера в 16:56ч., четири минути преди да изтече крайният срок за обжалване на решението на ОИК-Бургас от 30 октомври. До административните съдии са адресирани искания, за които, ако се предприемат пълния обем от действия, ще е нужен огромен човешки и времеви ресурс, смятат в ОИК.

По информация на Флагман.бг, жалбата на Бачийски е била предшествана от други две жалби с подобен текст – от Бисер Русимов, който в списъка на кандидатите за общински съветници фигурира като IT-търговец и от Николай Желев – хотелиер.

Председателят на ОИК-Бургас Фани Семерджиева потвърди информация.

От ПП СЕК задават и въпрос към съда – какво ще се случи, ако се установи разлика в действително отчетените гласове за тях – как тази разлика ще се отрази в общия протокол на ОИК-Бургас.

Случаят е безпрецедентен, досега в съда е известно да са обжалвали кандидати за кметове, но не и цяла листа с кандидати за общински съветници, които смятат, че техни гласове са отчетени в полза на други партии и коалиции.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ